fredag den 27. juni 2014

Patchworktæppe til bebs


For nyligt fik jeg i løbet af nogle af Maises smålure endelig syet hendes tæppe færdigt, og nu har jeg så også et øjeblik til lige at dokumentere det her på bloggen.
Tæppet består af firkanter af stof fra mine gemmer og fra min lokale pusher (aka Stof og stil), webindkøbt vintagestof, prikket skråbånd (også fra Stof og stil) og to lag fleece sponsoreret af et billigt fleecetæppe fra Bilka, så baby ikke bliver kold og tæppet er dejligt vamset. Jeg har researchet en del på nettet og set eksempler kun med ét lag fleece eller med pladevat som mellemlag, men synes det her var en fin gylden mellemvej. Jeg har quiltet tæppet i striber på tværs inspireret af tæpperne hos LaRaLiL, så lagene ikke rutcher for meget rundt, og det giver også en fin finish, synes jeg.
Det der tog tid (udover skråbåndspåsyningen, der selvfølgelig skulle drille lidt) var at klippe firkanterne og finde ud af, hvordan de skulle sættes sammen, så de forskellige farver og mønstre var tilpas "tilfældigt" fordelt. To tips herfra, hvis du selv skal i krig: lav en skabelon i pap, så dine firkanter bliver helt lige store og brug god tid på at lægge firkanterne ud på gulvet og rykke rundt på dem, se det an og rokere lige indtil du bliver tilfreds. 

Mine lå og fyldte midt på gulvet i vores stue  i et lille døgns tid, før jeg tog mig sammen til at sige "nu er den der" og smed dem gemmen maskinen.
 

Jeg synes selv, det er blevet ret vellykket med den lilla fleece og det prikkede kantebånd - hvad synes du?

2 kommentarer:

 1. Sikke et fint tæppe :-) Jeg synes at der hvor lapperne skal placeres til det endelige tæppe, er en af de mest spændende tidspunkter i sådan en proces :-) Så jeg er helt enig med dig i, at der skal man endelig bruge god tid :-)
  Det er virkelig flot med kantbånd hele vejen rundt
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette! Jeg synes også, kantebåndet giver det den sidste finish - så det er bestemt besværet værd igen en anden gang :)

   Slet